Inici

Les persones són més importants que les coses

És el lema que dirigeix la vida i activitats de la COORDINADORA CONTRA LA MARGINACIÓ DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT.

La Coordi es va iniciar el 1985 per un grup de persones sensibilitzades pels problemes que porten a l’exclusió social i a la marginació, i es va constituir leglment com a associació el 1990.

Entén la marginació com a privació dels drets fonamentals de la persona. La Coordinadora té la finalitat d’ajudar les persones que es troben amb dificultas per accedir als recursos existents, promovent o elaborant iniciatives de treball per a cada problemàtica específica.

També vol promoure un petit moviment social per tal de denunciar les situacions d’exclusió i marginació, reclamar més recursos socials i aconseguir que els propis afectats s’organitzin per exigir els seus drets.

Està formada per persones de diferents edats i condicions. Compta amb la  col·laboració d’un grup de professionals. I es manté econòmicament amb el suport d’una xarxa de sòcies i socis, l’ajut de diferents entitats i subvencions d’Administracions Públiques.

La Coordi actua des de la prevenció fins a la liquidació de la pena privativa de llibertat:

 • La Fundació per a Joves La Carena, promoguda per la Coordinadora Contra la Marginació, capacita professionalment a joves fins 16 anys que són “expulsats” del circuit escolar “normalitzat”.
 • Si a Cornellà hi ha alguna persona amb causa judicial pendent, la Coordinadora posa a la seva disposició, dins un programa d’atenció integral, un equip jurídic i social per demanar que s’apliquin condemnes veritablement rehabilitadores.
 • Si s’ha de complir una pena privativa de llibertat; la Coordinadora manté vis a vis mensuals (visites programades) amb tots aquells interns i internes que ho sol·licitin, per tal de no perdre el contacte amb l’exterior i poder transmetre demandes de la situació que estan patint. El Departament Social i Jurídic fa seguiment de tot el procés, intervenint en les situacions que així ho requereixin i coordinant-nos amb l’Equip de Tractament del Centre Penitenciari.
 • Posa a disposició de la persona interna les activitats sòcio-educatives de La Nova K-Feta, per poder anar gaudint de règims més oberts i en contacte amb la Comunitat, treballant la reinserció des d’aquesta i amb aquesta.
 • Per afavorir el màxim la rehabilitació i la reinserció, la Coordinadora és propietària de l’Empresa d’Inserció Recibaix, la qual forma part de l’Empresa d’Inserció Roba Amiga i de la Cooperativa amb el mateix nom, a més d’estar dins el Programa INCORPORA de l’Obra Social La Caixa.
 • Sense la complicitat i la creació de sinergies amb la Comunitat on la persona privada de llibertat ha de retornar, no té sentit cap programa de rehabilitació i reinserció, amb el que la sensibilització és una eina fonamental de la Coordinadora.

Un comentario en “Inici

 1. Felicidades por el website, es muy guay! También, felicidades por todo lo que hacéis para las personas que necesitan vuestro ayuda! Quiero decir que tenéis un alma hermoso y que estoy muy orgullosa porque os conocí. Estáis unas personas honradas que les gusta lo que hacen y que tienen respecto para los seres humanos.
  Mucha suerte en el futuro!
  Un abrazo,
  Andreea

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *